Home

Navullen

Besparing

Navulsets

Laser-Toners

Reset-handleidingen

Tips & Trucs

Adres & Openingstijden

Computer reparatie/links

INKTNAVULCENTRUM

Waarom een nieuwe dure printer-cartridge aanschaffen als u de oude voordelig kunt laten navullen

TIPS & TRUCS

Pas op ..laat uw printer-cartridge niet uitdrogen

Vervoer uw kleuren-cardridge nooit in een plastic zakje

Bij grote temperatuur verschillen de cartridge eerst thuis op kamer temperatuur laten komen en afdeppen ( niet wrijven) op een keukenpapiertje voor deze in de printer te plaatsen.

Sommige printers hebben een geheugen voor het herkennen van cartridges en kunnen na het vullen aan blijven geven dat de cartridge leeg is ( u kunt hier wel mee printen maar de printer geeft geen inktniveau meer aan )dit is eenvoudig op te lossen door voor Hp printers de reset handleiding op onze internet pagina op te volgen, voor sommige Lexmark printers staat in de handleiding een manier om het inktniveua te herstellen.

Om het lekken van kleuren te voorkomen is het aan te raden om de kleuren cartridges NIET in een plastic zakje te vervoeren.

Haal uw cartridge voorzichtig uit de printer en plaats ze ook voorzichtig terug zodat de contactjes aan de achterzijde niet beschadigen, dit heeft tot gevolg dat de cartridges niet meer werken in de printer. Ook bij het vervoeren kunnen de contactjes beschadigen, u kunt ze het beste vervoeren in vervoersclips die afhankelijk van het model cartridge  vanaf € 1,50 kosten.

Mochten er na het vullen strepen in uw print verschijnen ligt dit hoogst waarschijnlijk aan een luchtbubbel in de cartridge, dit is te verhelpen door het reinigings programma op uw printer te draaien ( dit is niet de testpagina).

Omdat dit reinigings programma bij iedere printer op een andere manier moet worden uigevoerd dient u hiervoor de handleiding van uw printer te raadplegen. Het is voor ons onmogelijk om alle handleidingen uit het hoofd te kennen daar alleen HP al meer dan 100  verschillende printers op de markt heeft.

Mocht er na het draaien van het reinigings programma nog steeds strepen zichtbaar zijn dan kunt u altijd even langs komen om de cartridge te laten ontluchten dit brengt echter wel enig inkt verlies met zich mee.

Als na het navullen een of meerdere kleuren het niet goed of helemaal niet doen kan het reinigings programma ook dit probleem verhelpen.

Om inkt te besparen kan in de meeste programma’s de afdruk kwaliteit van beste naar normaal worden gezet zonder dat enig kwaliteits verschil te merken is( deze optie staat ook weer in de handleiding van uw printer of foto programma).

Print een cartridge nooit helemaal leeg dit kan tot gevolg hebben dat uw cartridge niet meer is na te vullen, ook moet u een lege cartridge niet te lang bewaren maar zo snel mogelijk laten vullen. een volle cartridge kan wel 2 jaar bewaard worden een lege soms niet meer dan 2 dagen.

Wij hoeven u er natuurlijk niet op te wijzen dat wij alleen met merk en type specifiek inkten navullen daardoor kan het soms voorkomen dat wij nieuwe type cartridges nog niet kunnen navullen omdat er nog geen geschikte inkt voor is.

 

 

 

Ons adres:Heutinkstraat 38

                  7512 GM Enschede

Telefoon: 06- 42014296

E-mail: info@inktnavulcentrum.nl